Bli mer miljövänlig

Det finns små förändringar man kan göra för att bli mer miljövänlig. Det oavsett om du är student eller jobbar. Genom att ta dessa steg nedan kommer du att kunna bygga en bättre framtid för dig själv - och nästa generationer. Följ dessa steg för att börja bli mer miljövänlig direkt.

Använd återanvändbara påsar

Matkassar av plast som slängs ut hamnar på soptippen eller i andra delar av miljön. Dessa kan kväva djur som fastnar i dem eller kan missta dem för mat. Dessutom tar det ett tag för påsarna att bryta ner.

Oavsett om du handlar mat, kläder eller böcker, använd en återanvändbar påse. Detta minskar skräp och förhindrar att djur får tag i dem. 

Dessa väskor är användbara för andra saker än shopping också. Jag har hört talas om folk som använder återanvändbara påsar när de flyttar!

Om du glömmer dina väskor hemma, köp en ny. Ännu bättre, ha ett par väskor i bilen så att du aldrig lämnar hemmet utan dem (se bara till att du kommer ihåg att du lagt dem där)!

Om du är i en position där du behöver använda plastpåsar, återanvänd dem nästa gång du handlar, eller använd dem till något annat. Försök att inte vara så snabb att kasta ut dem!

Återvinn

Återvinning är en så enkel sak att göra, men så många människor gör det inte. Många sophanteringsföretag erbjuder återvinningstjänster, så kolla med företaget du använder för att se om de kan hjälpa dig att komma igång! Det är så enkelt som att skaffa en papperskorg och lägga ut den med dina papperskorgar gratis!

Använd en återanvändbar dryckesbehållare

Istället för att köpa individuellt förpackade drycker, överväg att köpa en bulkbehållare med den dryck du vill ha samt en återanvändbar vattenflaska. Detta kommer inte bara att hjälpa miljön, utan det kommer också att hjälpa dig att spara pengar eftersom du köper en bulkbehållare.

Många kaféer erbjuder till och med rabatt till kunder som använder en återanvändbar behållare för sina drycker. Starbucks, som ett exempel, erbjuder en liten rabatt för kunder som gör detta. Spara miljön och pengar? Win-win.

Spara elektricitet!

Använd energisnåla glödlampor istället för vanliga glödlampor. De håller längre, vilket kommer att spara lite pengar.

Se till att du släcker lampor, TV:n och andra apparater när du inte använder dem.

Sänk din luftkonditionering eller värme när det inte är nödvändigt. Detta gäller särskilt mellan säsonger. Öppna dina fönster och lager dina kläder i början av hösten.

Spara vatten

Vatten slösas oftare än vi kan se. Stäng av kranen när du borstar tänderna. Slå inte på din dusch förrän du är redo att gå in och tvätta håret. Begränsa din vattenanvändning när du diskar. Att ändra gamla vanor är bra för både miljön och plånboken!

Undvik att ta bil eller samåk när det är möjligt

Bilar är skadliga för miljön. Att ta kollektivtrafik, promenera eller cykla till klassen eller jobbet är bättre alternativ som hjälper miljön och din budget. Det är också ett sätt att få in lite motion!

Om du behöver använda din bil, jämför scheman och vistelseorter med dem i dina klasser eller kolla med dina arbetskamrater. Du kan dela upp bensinkostnaden och ha alternerande scheman för vem som kör när. Detta är billigare än att alla kör separat och du kommer att vara närmare vänner!

16 Jun 2023