Lämna förslag till din kommun

En kedja blir aldrig starkare än sin svagaste länk säger de och detsamma gäller faktiskt kommuner i Sverige om du frågar mig. Vi som bor i kommunen är de som kan lyfta och driva saker som är viktiga för oss och ett sätt att göra detta är att kontakta politikerna och berätta för dem vad vi vill har. 

Men gör det som tips och inte som krav. Det är alltid enklare att exempelvis kontakta Värmdö kommun kundtjänst om man inte låter som om man kräver saker utan istället föreslår saker. 

Om man vill ha en cykelväg

Är det så att man bor i Värmdö då så kan man ju vända sig till kommunens kundtjänst och berätta att man sett att det åker mycket bilar på en viss sträcka. Samma sträcka är det cyklister som måste samsas med bilarna och det är en fara för de som väljer att cykla och ett hinder för de som väljer att åka bil. 

Det skulle vara bra om kommunen kunde utreda möjligheterna till en cykelväg kan man då välja att säga. Jämför det med en person som istället skulle välja att säga: 

- Jag är förbannad! Jag höll på att bli överkörd av en idiot bakom ratten när jag cyklade. Nu får ni ta och fixa en cykelväg annars anmäler jag er! 

Vilken person skulle du själv lyssna till? Troligen den första eller hur? Med lite trevligt bemötande kommer man oftast mycket längre än genom att skälla. 

1 Dec 2021