Bra prylar för cyklisten

Cykling är bra för miljön, så väl som det är en bra motionsform. En del gillar även att tävla i cykling. Det finns en del prylar som är bra att ha, för alla slags cyklister. Det första är så klart att ha en bra cykel man trivs med. En mountainbike är ett bra alternativ. Sedan är det bra att satsa på att ha en hjälm. Det oavsett var eller hur du cyklar. Det är viktigt att skydda ditt huvud. Sen, för att cykla bekvämt så är det bra att ha vadderade byxor. Det för att inte få ont på vissa ställen för att du sitter på sadeln för länge.

Fler bra prylar

Det är även smart att satsa på en bra cykeltröja. I alla fall om du ska cykla längre än bara till affären. En cykeltröja andas, så att du inte blir klibbig av svett. Sen ett par cykelstrumpor är inte fel heller att ha. Samnt cykelskor och gärna clipless-pedaler, alltså pedaler där du klickar fast skon. 

Du bör också satsa på att ha slang, pump och däckavtagare, ifall du får punktering. Även smidigt att ha ett så kallat multitool. Det är ett litet knippe verktyg, ofta innehållandes insexnycklar, kedjebrytare och ett par mejslar. 

Ha även en flaskhållare och vattenflaska, bra att hålla vätskenivån i balans på långa turer. 

Sedan finns det så klart en massa andra tillbehör till cykeln så väl som dig som kan vara bra att ha, eller kul att ha. 

 

18 Sep 2020