Spara energi på olika sätt

Det är inte bara att minska på bilkörning som är bra för miljön. Även att spara energi är en bra påverkan. Att det dessutom ger en bra effekt på din plånbok är ju en bonus. Det finns allt från energieffektiv luftning till att man väljer rätt sorts glödlampor. Här kommer vi att dela med oss av lite tips på hur du på ett bra sätt kan spara på energi.

Smarta tips för att spara energi

Lampor, TV, dator, tvättmaskin, det finns mycket i vårt hem idag som drar energi. Vår elförbrukning kostar inte bara pengar för oss, utan den ger även en miljöpåverkan. Här kommer tips på hur man enkelt kan minska elförbrukning och på så sätt både spara pengar och miljö.

  • Dra upp persiennerna. Låt solen kika in och värma upp rummen på dagtid, året om.
  • Torka kläderna utomhus i stället för torktumlaren
  • Använd vattenkokare då den drar en tredjedel av energin jämfört med en spis
  • Nya munstycken. Byter du ut tre gamla blandare och munstycken kan du sänka energianvändningen för varmvatten med upp till 40%.
  • Byt till lågenergilampor då de är fem gånger mer effektiva och håller tio gånger så länge som en gammal glödlampa.
  • Tilläggsisolera huset, och gör det innan nästa vinter är här. Det är bra att tilläggsisolera runt fönster och på vinden redan nu för att hålla nere energikostnaderna. Det gör att man tjänar in vad det kostar att tilläggsisolera inom loppet av 3-5 vintersäsonger, i och med minskade energiutgifter.

I en artikel på Expressen hittar du mer användbara tips.

 

 

22 Feb 2018