Städa med naturliga produkter

Att leva och tänka miljövänligt behöver inte bara vara att man låter bli att köra bil. Det finns en massa andra bra sätt att vara miljövänlig på. Ett sätt är att städa med naturliga produkter. Det är alltså fullt möjligt att städa en mängd saker med det man har i sitt skafferi till exempel. Då behöver man inte köpa en massa starka rengöringsmedel som är farliga för miljön eller naturen. Städa med ättika är ett sådant exempel som är perfekt. Ättika desinfekterar, eliminerar fett, tar bort fläckar, tar bort obehagliga lukter, dödar bakterier, eliminerar rost, rengör kaffebryggare och tar bort fläckar på mattor.

Smarta produkter att städa med hemma

Förutom ättika för att städa hemmet så kan man använda bakpulver. Det hjälper dig att undvika att utsätta din familj för många kemikalier som finns i vanligt förekommande rengöringsprodukter. Bakpulver går till exempel att använda på silver, för att putsa det. Gör en pasta av 3 delar bakpulver och 1 del vatten. Gnid varje föremål med en torr trasa. Skölj och låt torka. Bakpulver kan man även använda för att göra rent ugnen med, eller för att göra rent golven!
Det finns även en mängd andra saker man kan använda, som städmedel, så som bikarbonat. Det går dels att använda tillsammans med ättika eller bakpulver som renöringmedel eller som ett naturligt blekmedel. Då ska man kombinera 1 dl bikarbonat med en tesked Kastilientvål och en tesked väteperoxid. Applicera blandningen på ytorna med en trasa och torka sedan rent med en fuktig trasa.

23 Jan 2018