Upptäck naturen med en tubkikare

Genom att skippa bilen, och ta sig fram till fots, så ökar det chanserna att kunna se dig omkring i naturen. Det är inte fel att ta med sig en kikare av något slag när du ändå är ute. Sedan är det inte heller fel att ta sig turer ut i skogen med en tubkikare. En tubkikare kan använda för att se mycket. Det går att ställa in den för att titta på stjärnorna, men även för att spana på djur och annat i naturen. Sedan, visste ni det, att det går att ta kort, igenom en tubkikare? Det kallas för digiscoping.

Ta kort på fåglar med din tubkikare

Digiscoping går ut på att fotografera med en digitalkamera genom en kikare. Man kallar det just för digiscoping från att ha sammanslått orden ”digital camera” (digitalkamera) och ”spotting scope” (tubkikare) och på svenska brukar verbet ”digiscopa” användas. Denna metod är vanlig om man är en fågelskådare som vill ta kort, på en fågel långt bort. Det handlar om att hålla sin mobiltelefons kameralins över okularet på din tubkikare och trycker av. Har du tur så blir det bra bilder. Det finns så klart mer avancerade sätt att göra det. 

Se dig omkring

Med eller utan tubkikare, vi värnar om att fler ska komma ut i vår vackra natur och att de ska tänka på miljön. Om du får se hur vackert du har det omkring dig, så kan det övertyga dig om att ställa bilen hemma lite mer.

 

22 Mar 2018